Албена“ стартира ежедневен мониторинг на чистотата на морската вода в акваторията

...
Албена“ стартира ежедневен мониторинг на чистотата на морската вода в акваторията
Коментари Харесай

В курорт Албена стартира ежедневен мониторинг на чистотата на морската вода

„ Албена “ стартира всекидневен мониторинг на чистотата на морската вода в акваторията на комплекса. Проби ще бъдат вземани от основния хигиеничен контрольор на курорта и ще бъдат изпращани за разбор в самостоятелна лаборатория.

Водите ще се изследват за съществуването на Ешерихия коли и ентерококи, като данните ще бъдат оповестени на интернет страницата на комплекса, както и в профилите в обществените мрежи.

След като пясъкът бъде подравнен благодарение на машини, той ще се почиства всекидневно

Целта на превантивната активност е да бъдат избегнати всевъзможни спекулации за това до каква степен морската вода е чиста и почиващите могат да се къпят свободно в нея, без да се тормозят за здравето си.

Инициативата добавя подхванатите ограничения от страна на Регионалните здравни инспекции в градовете Добрич и Варна, които взимат проби на ежеседмична база. Според мениджмънта на курортния комплекс „ Албена “ обаче това не е задоволително, с цел да бъдат туристите добре осведомени и спокойни.

Не се откриват обекти, които могат да бъдат класифицирани като замърсяване, оповестяват от ведомството

Припомняме, че след разкъсването на стената на язовир „ Нова Каховка “ в Черно море се вляха сладководни води с примеси на разнообразни субстанции. Това докара до известно терзания у хората , които имаха намерение да плажуват по родното Черноморие. Към момента от екоминистерството настоявам, че няма никаква заплаха и морската вода става за къпане.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР